Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.01.2015

Doi poliţiști au fost condamnaţi pentru acte de corupţie

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie au obţinut sentinţe de condamnare pentru un colaborator de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti şi un angajat al Inspectoratului de Poliţie Rîşcani, acuzaţi de corupere pasivă.

Astfel, un ofiţer de investigaţie al Biroului Crime Grave al Inspectoratului de Poliţie Floreşti a fost condamnat recent pentru comiterea coruperii pasive la 4 ani închisoare cu suspendare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice şi de demnitate publică în organele MAI pe un  termen de 7 ani şi amendat cu 4500 unităţi convenţionale. Procurorii au stabilit că, în primăvara anului trecut, poliţistul a extorcat de la mama unui minor 500 dolari SUA pentru a nu-l cerceta penal pentru comiterea unui furt. Imediat după primirea banilor extorcaţi, poliţistul a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Tot pentru comiterea coruperii pasive, recent a fost condamnat şi şeful de post din cadrul Inspectoratului de Poliţie Rîşcani, căruia instanţa i-a stabilit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice şi de demnitate publică în organele MAI timp de 2 ani şi cu aplicarea unei amenzi în mărime de 1000 unităţi convenţionale. În acţiunile acestuia procurorii au reţinut extorcarea şi primirea sumei de 700 euro de la una din persoanele implicate într-un caz de agresiune fizică. În schimbul acestei sume, poliţistul urma să muşamalizeze cazul.

Sentinţele sunt cu drept de atac în modul stabilit de lege, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus