Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.01.2015

Verdict în cazul Nichifor

Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a respins astăzi ca nefondate apelurile avocaţilor inculpatului Adrian Nichifor şi a admis apelul declarat de procurori în cazul nepotului acestuia Trofim Nichifor.

Amintim că, pe 20 iunie 2011, Judecătoria Ciocana l-a recunoscut culpabil pe Adrian Nichifor (a.n.1974) de comiterea huliganismului agravat şi omorului intenţionat săvîrşit prin mijloace periculoase pentru viaţa mai multor persoane, stabilindu-i o pedeapsă de 17 ani închisoare în penitenciar de tip închis. Prin aceeaşi sentinţă, procesul penal de învinuire a nepotului acestuia – Trofim Nichifor (a.n.1990) de săvîrşirea infracţiunii - purtarea şi păstrarea armelor de foc, a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare, a fost încetat cu eliberarea de răspunderea penală, iar pe un alt capăt de acuzare – favorizarea infracţiunii a fost achitat, pe motiv că fapta inculpatului nu ar întruni elementele infracţiunii.

Astăzi, Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a decis menţinerea sentinţei primei instanţe în privinţa inculpatului Adrian Nichifor, prin care acesta a fost condamnat la 17 ani de detenţie, iar în privinţa nepotului acestuia a pronunţat o nouă hotărîre, fiind recunoscut vinovat pe ambele capete de acuzare şi condamnat la o amendă penală în mărime de 900 unităţi convenţionale. 
Decizia este definitivă, cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus