Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.01.2015

ANRE a eliberat companiei ”Vestmoldtransgaz” o licență pentru transportul gazelor naturale

ANRE a eliberat companiei ”Vestmoldtransgaz” o licență pentru transportul gazelor naturale

Consiliul de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis astăzi, 6 ianuarie, o hotărâre prin care a decis să elibereze, la cerere, întreprinderii de stat ”Vestmoldtransgaz” o licență pentru transportul gazelor naturale. ”Vestmoldtransgaz” va presta, în baza licenței primite, serviciul de transport al gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iași – Chișinău pe care îl gestionează. 

Licența respectivă a fost acordată pe un termen de 25 de ani. ”Vestmoldtransgaz” este a doua întreprindere din Republica Moldova care va deține licență pentru transportul gazelor naturale.

Întreprinderea de stat ”Vestmoldtransgaz” a fost creată în temeiul unei hotărâri de Guvern în iunie 2014. Ea are sarcina de a asigura întreținerea segmentului gazoductului Iași – Chișinău de pe teritoriul Republicii Moldova și a stației de măsurare a gazelor, precum și de a efectua la necesitate reparația capitală a acestor active. Construcția gazoductului Iași – Chișinău cu o lungime de 44 km a fost finalizată în august 2014 și a costat  26 mil. Euro, anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus