Trimite e-mail | Printeaza
Social
30.12.2014

Elevii şcolilor din stânga Nistrului vor primi cadouri din partea Guvernului

Elevii şcolilor din stânga Nistrului vor primi cadouri din partea Guvernului

Executivul a aprobat astăzi decizia privind alocarea mijloacelor financiare pentru procurarea cadourilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru elevii din instituţiile de învăţământ din partea stingă a Nistrului şi or. Bender, subordonate Ministerului Educaţiei.

Este vorba despre opt instituţii de învăţământ cu predare în limba română din raioanele de est ale ţării, care activează în baza actelor normative generale în domeniu, ca toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova.

A devenit o bună tradiţie ca în ajunul Anului Nou şi cu prilejul sărbătorilor de iarnă să li se ofere cadouri elevilor din instituţiile nominalizate. Astfel, membrii Cabinetului de miniştri au alocat din Fondul de rezervă al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 82 390 lei.

În prezent, Ministerul Educaţiei asigură buna funcţionare a celor opt instituţii din raioanele de est ale Republicii Moldova, în care învaţă 1498 de elevi. Activitatea acestor instituţii de învăţământ este organizată şi se desfăşoară în baza prevederilor Constituţiei, Codului Educaţiei şi ale actelor normative aprobate de Guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus