Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.12.2014

Mită de 10 000 de lei la Cahul. Doi poliţişti de patrulare au fost reţinuţi de CNA

Doi inspectori de patrulare din cadrul Inspectoratului de Poliţie din Cahul au fost reţinuţi în această dimineaţă de ofiţerii anticorupţie şi procurori. Poliţiştii sunt suspectaţi că ar fi pretins 10 000 de lei de la un şofer pentru a nu-i întocmi proces-verbal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Potrivit denunţătorului, oamenii legii i-ar fi spus că o parte din bani urmează a fi transmisă şefului lor. Tot ei l-ar fi asigurat că, după transmiterea banilor, îi vor restitui actele şi automobilul, ridicat acum câteva zile.

Operaţiunea de reţinere a avut loc azi dimineaţă în faţa Primăriei Cahul, ambii poliţişti fiind constataţi în flagrant în momentul primirii a 8 000 de lei de la denunţător. Reţinerea nu s-a lăsat fără incidente, unul dintre inspectori încercând să evadeze de la faţa locului cu automobilul personal. Tentativa a eşuat, iar acesta a fost reţinut de angajaţii DGT Sud a CNA.

În prezent, poliţiştii se află în custodia ofiţerilor anticorupţie din cadrul  direcţiei Sud pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de puşcărie.

Potrivit CNA, conducerea urmăririi penale este exercitată de către Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus