Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.12.2014

CCI va pune la dispoziția operatorilor economici din agricultură întregul instrumentar de suport informațional și consultativ pentru accesul la creditul polonez și alte programe de finanțare pentru sector

CCI va pune la dispoziția operatorilor economici din agricultură întregul instrumentar de suport informațional și consultativ pentru accesul la creditul polonez și alte programe de finanțare pentru sector. Declarația a fost făcută de Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie, Vladimir Didilică, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), în care s-a discutat calendarul și instrumentele practice de informare a mediului de afaceri despre prevederile creditului polonez, destinat modernizării agriculturii.

„CCI și-a propus prin aceste activități să sprijine, conform mandatului său legal, operatorii economici în accesul la finanțare și identificarea oportunităților comerciale, iar aici misiunea noastră coincide cu cea a AIPA", a declarat Vicepreședintele CCI, Vladimir Didilică. Chiar dacă legea nu obligă producătorii agricoli să adere la CCI, deja la acest moment sute de agenți economici din domeniu sunt membri ai Camerei și sperăm că prin calitatea serviciilor oferite, inclusiv în implementarea Acordului cu AIPA, credibilitatea noastră va spori, iar drept urmare și numărul de membri, a precizat Vladimir Didilică.

Amintim că cele două instituții au semnat recent un Acord de colaborare care prevede informarea operatorilor economici privind oportunitățile și condițiile de aplicare pentru finanțări din partea AIPA atât din contul creditului polonez de 100 de milioane de euro, cât și din mijloacele bugetului de stat destinate subvenționării sectorului agricol. Totodată, CCI s-a angajat să identifice parteneri și furnizori credibili de echipamente și utilaje din Polonia și să promoveze oportunitățile comerciale în rândul operatorilor economici.

În cadrul ședinței, părțile au convenit să înceapă acțiunile de promovare imediat ce Unitatea de implementare pentru gestionarea creditului polonez va deveni pe deplin funcțională și va putea recepționa cereri de finanțare. Printre instrumentele de promovare ce vor fi utilizate se numără Comitetele sectoriale ale CCI, filialele teritoriale ale CCI, care sunt în contact permanent cu agenții economici și urmează să implementeze Agenda Locală de Business, o platformă de dialog public-privat ce va reuni atât operatorii economici din teritoriu, cât și autoritățile publice locale, etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus