Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.12.2014

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu ministrul federal de Externe al Germaniei

 Natalia Gherman a avut o întrevedere cu ministrul federal de Externe al Germaniei

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut miercuri, 17 decembrie 2014, o întrevedere cu ministrul federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul vizitei de lucru la Berlin.

Agenda discuţiilor cu demnitarul german a inclus subiecte privind cooperarea bilaterală, relaţiile RM-UE şi evoluţia situaţiei post-electorale în Republica Moldova.

Un subiect aparte al dialogului celor doi miniştri a fost asigurarea continuității parcursului european al R. Moldova, fiind reiterat sprijinul acordat în acest sens ţării noastre și salutate progresele înregistrate în relaţia cu UE. Ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri pentru sprijinul consistent al Germaniei în vederea dezvoltării relaţiilor cu Uniunea Europeană şi desfăşurarea reformelor. Totodată, șefa diplomației de la Chișinău a subliniat necesitățile stringente în procesul de modernizare a țării, menționând aprofundarea reformelor în domeniul justiției, dezvoltării economice și potențialului comercial al țării. În cadrul discuției au fost identificate modalități concrete de implicare a partenerilor germani în domeniile nominalizate. Ministrul Natalia Gherman a insistat asupra sporirii fluxului investițiilor germane în economia națională, în scopul creării locurilor suplimentare de muncă. Oficialul moldovean a invitat partenerii europeni să valorifice potenţialul R. Moldova, oferit inclusiv prin implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

Potrivit MAEIE, a fost realizat un schimb de opinii privind ultimele evoluţii în regiune, precum şi în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean. Viceprim-ministrul Natalia Gherman a relevat importanța asigurarii continuității sprijinului german în asigurarea păcii și stabilității durabile în regiune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus