Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.12.2014

Federica Mogherini: UE va ajuta Chişinăul să înainteze pe calea sa europeană

Federica Mogherini: UE va ajuta Chişinăul să înainteze pe calea sa europeană

Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, a avut o întrevedere cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.Părţile au discutat despre situaţia din ţară de după alegerile din 30 noiembrie, priorităţile noii guvernări şi agenda europeană a Republicii Moldova.

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate a îndemnat autorităţile de la Chişinău să accelereze reformele pentru a combate corupţia, pentru a avea o justiţie corectă şi pentru a depolitiza instituţiile nationale de reglementare. Prim-ministrul în exerciţiu a menţionat că, în realizarea tuturor priorităţilor, Chişinăul mizează pe sprijinul partenerilor externi.
 
Oficialii au analizat calendarul relaţiilor R.Moldova-UE şi intenţia autorităţilor moldovene de a depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. „Obţinerea statutului de stat candidat la aderare va impulsiona reformele şi va moderniza Republica Moldova”, a reiterat Iurie Leancă.
 
La rândul său, Federica Mogherini a declarat că Uniunea Europeană va ajuta Moldova să înainteze pe calea sa europeană.
 
Tot astăzi, Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Valdis Dombrovskis, Vicepreşedinte al Comisiei Europene, care deţine portofoliul Euro şi dialog social. Cei doi oficiali au vorbit despre evoluțiile în dialogul politic dintre Chişinău şi Bruxelles, precum şi despre asistența financiară pe care Uniunea Europeană urmează să o acorde țării noastre, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus