Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.12.2014

Comisarul Johannes Hahn pledează pentru accelerarea reformelor în Republica Moldova

Comisarul Johannes Hahn pledează pentru accelerarea reformelor în Republica Moldova

Subiectul a fost abordat în cadrul întrevederii Premierului în exerciţiu, Iurie Leancă, cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, care a avut loc astăzi la Bruxelles.
 
Oficialii au discutat despre rezultatele alegerilor parlamentare care au avut loc pe 30 noiembrie în Republica Moldova şi despre perspectivele parcursului european al ţării noastre.
 
Johannes Hahn a menţionat importanţa impulsionării reformelor, în special în domeniul justiţiei și combaterii corupţiei, precum şi asigurării unei dezvoltări economice sustenabile care să asigure o calitate mai bună a vieţii oamenilor.‎
 
Comisarul a subliniat disponibilitatea Uniunii Europene de a-și consolida pe parcursul anului 2015 suportul în domeniul reformării justiției, cu accent pe eficientizarea activității judecătorilor, procurorilor și a ofițerilor anti-corupție.
 
În context, Iurie Leancă a menţionat că noua coaliţie a partidelor pro-europene îşi propune să realizeze toate angajamentele de pe agenda europeană şi va avea nevoie de deplina susţinere a UE in acest sens. O primă ocazie pentru trasarea unor acțiuni concrete care să propulseze în mod radical reformele într-o serie de sectoare cum ar fi justiția, sectorul bancar, combaterea corupției si descentralizarea o va constitui prima reuniune a Consiliului de Asociere, care urmează să fie organizată pe 19 ianuarie 2015.
 
Oficialii s-au referit şi la subiectul trecerii Republicii Moldova la etapele de pre-aderare şi aderare la UE, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus