Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.12.2014

A avut loc prima Şedinţă a punctelor de contact naţionale cu Organizaţia Mondială a Vămilor din Regiunea Europa privind consolidarea capacităţilor

A avut loc prima Şedinţă a punctelor de contact naţionale cu Organizaţia Mondială a Vămilor din Regiunea Europa privind consolidarea capacităţilor

Recent, la Baku, Republica Azerbaidjan, a avut loc prima Şedinţă a punctelor de contact naţionale cu Organizaţia Mondială a Vămilor (OMV) din Regiunea Europa privind consolidarea capacităţilor, la care au participat 30 de reprezentanţi din 21 de ţări, printre care şi reprezentantul Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Această Şedinţă a fost organizată de către Organizaţia Mondială a Vămilor (OMV), Oficiul Regional Europa pentru Consolidarea Capacităţilor (ROCB) şi Autoritatea Vamală din Azerbaidjan.

Scopul principal al acestui eveniment a fost de a determina rolul şi sarcinile punctelor naţionale de contact pentru consolidarea capacităţilor în administraţiile vamale membre, pentru a promova o mai bună cooperare între ele şi Secretariatul OMV, precum şi cu ROCB. În cadrul acestei şedinţe, participanţii au fost familiarizaţi cu strategia şi priorităţile OMV, cu instrumentele şi programele de suport ale OMV pentru modernizarea vamală şi dezvoltarea instituţională.

Şedinţa a fost urmată de un atelier de lucru privind mobilizarea resurselor. În cadrul atelierului de lucru participanţii au avut ocazia de a-şi consolida cunoştinţele şi abilităţile în domeniul mobilizării resurselor, în vederea construirii şi menţinerii relaţiilor cu partenerii de dezvoltare, mobilizarea suportului, elaborarea propunerilor de proiecte precum şi schimb de experienţă, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus