Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.12.2014

Poliţist din Ialoveni, cercetat pentru extorcare de mită de la un şofer

Un poliţist de patrulare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ialoveni este cercetat de CNA şi procurori într-un dosar de corupere. Potrivit denunţătorului, acesta ar fi pretins 300 de euro pentru a nu-i întocmi proces-verbal pentru conducerea autoturismului în stare de ebrietate.

Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc în după-amiaza de ieri, pe teritoriul unei staţii de alimentare din Ialoveni. În urma percheziţiei, anchetatorii au depistat în automobilul personal al bănuitului un aparat de testare a gradului de alcoolemie şi bani. Poliţistul  a fost escortat la sediul CNA,  fiind reţinut pentru 72 de ore.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

În 11 luni ale anului current, CNA şi procurorii au transmis în instanţă 237 dosare penale pentru fapte de corupţie, 64 dintre care au fost pornite în privinţa angajaţilor din instituţii de drept.

Potrivit CNA, conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus