Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.12.2014

Moldova și Japonia vor activiza relațiile comercial-economice bilaterale

Moldova și Japonia vor activiza relațiile comercial-economice bilaterale

La o înțelegere în acest sens a ajuns ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Moldovei, Vasile Bumacov, cu reprezentanții guvernului Japoniei, în cadrul vizitei sale în această țară. Potrivit MAIA, în cadrul întîlnirilor cu  Yoshimitsu Taki, directorul Biroului Europa, Departamentul Europa Centrală şi de Sud-Est, al Ministerului Afacerilor Externe, Hadeo Suzuki, director general al biroului politici de comerţ al Ministerului Economiei, Comerţului si Industriei, precum si cu  Toichi Sakata, fostul ambasador al Japoniei in Moldova, alţi oficiali din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Industriei si ai  Ministerului Afacerilor Externe, au fost trecute în revistă realizările comune, acestea fiind rezultate ale cooperării fructuoase moldo-japoneze, de mai mulţi ani.

Cu această ocazie, ministrul a exprimat mulţumiri Guvernului japonez, pentru sprijinul consistent, acordat Republicii Moldova, în special, sectorului agroindustrial. Vasile Bumacov a specificat priorităţile sectorului agroindustrial,  respectiv,  oportunităţile de afaceri în agricultura ţării noastre. Părţile au agreat  intensificarea  raporturilor comercial-economice bilaterale.

Ministrul a vizitat, de asemenea,  compania "Carina Co.,ltd", importatoare de vinuri moldoveneşti,  unde s-a întîlnit cu Hirohisa Fujikawa, presedintele companiei şi  Midori Kawaguchi, directorul general al companiei "Carina". Reprezentanţii companiei au făcut o amplă prezentare a  activităţii pe care o desfăşoară, indicînd între altele, şi canalele de distribuţie.  Oficialii au discutat în vederea majorării importurilor de vinuri din Moldova şi a  colaborării continue întru promovarea brandului de tară “Wine of Moldova”.

La invitaţia Părţii japoneze, Vasile Bumacov a vizitat şi  unul din cele mai prestigioase magazine din Tokyo “Isetan Department Store”. Aici vinurile moldoveneşti se comercializează cu succes de mai mult timp.

Ministrul a participat la o prezentare, cu degustare, a vinurilor noastre, organizată în sala festivă a hotelului “New Otani Tokyo”. La aceasta recepţie  au fost prezenţi peste 69 invitaţi, printre care oficiali, distribuitori şi reprezentanţi ai mass media.

Vasile Bumacov a acordat  un interviu pentru revista “Wine Kingdom”, avîndu-l ca interlocutor pe redactorul Keiko Kono.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus