Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.12.2014

În perioada sărbătorilor de iarnă, vameșii și polițiștii de frontieră din Moldova vor activa în regim special

În perioada sărbătorilor de iarnă, vameșii și polițiștii de frontieră din Moldova vor activa în regim special

Conducerea Serviciului Vamal și a Poliției de Frontieră a dispus întreprinderea acțiunilor necesare pentru a facilita traversarea frontierei pentru călătorii în perioada sărbători de iarnă, 15 decembrie 2014 - 15 ianuarie 2015.

În acest sens, începînd cu săptămîna curentă, Serviciul Vamal a simplificat la maxim procedurile de control vamal, care au drept scop evitarea aglomerărilor și oferirea serviciilor de calitate cetățenilor, care traversează frontiera de stat.

Astfel, pentru a oferi un confort cetățenilor, Serviciul Vamal deja a pus în aplicare instrumentariul modern de control vamal și a suplinit numărul colaboratorilor vamali, care vor lucra la capacitate maximă, iar în cazul în care va fi atestat un flux sporit, colaboratorii vamali sunt pregătiți pentru a redirecționa traficul pe alte piste adiționale de control.

Suplimentar, vor fi întreprinse acţiuni pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative în baza analizei de risc, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Serviciul Vamal va intensifica relațiile de colaborare cu instituțiile de frontieră din țările vecine, precum și cu organele administrației publice locale.

Reamintim tuturor participanților la traficul transfrontalier, pentru planificarea rutei din timp, pe pagina web a Serviciului Vamal vă oferim posibilitatea de a accesa rubrica Traficul on line, pentru a vizualiza situația în timp real din posturile vamale.

Pentru informații, consultații sau semnalarea situațiilor de abateri de procedura stabilită, vă invităm să contactați Call Centru al Serviciului Vamal + 373 22 574111- sau pe skipe - Serviciul Vamal.
Potrivit Serviciului Vamal, în anul 2013-2014, în perioada sărbătorilor de iarnă au fost înregistrate peste 1 mln 240 mii de traversări persoane şi circa 249 mii de traversări mijloace de transport. Cea mai „activă" frontieră a fost cea cu Ucraina, în special punctul de trecere Otaci, urmat de Vălcineț, la fel și punctele de trecere de la frontiera moldo-română Leuşeni, Sculeni, Giurgileşti-Galaţi. De menționat, că un număr semnificativ a fost înregistrat şi la postul vamal Aeroport.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus