Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.12.2014

Angajaţii unor instanţe şi un magistrat din Capitală, documentaţi în cadrul unui dosar de corupţie şi fals în acte publice

Potrivit CNA, angajaţi ai unor instanţe de judecată din Capitală au fost reţinuţi astăzi în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul falsului în acte publice şi depăşirii atribuţiilor de serviciu. Funcţionarii sunt bănuiţi de gestionarea frauduloasă a unor dosare civile, în perioada 2012-2014,  prin intermediul sistemului automatizat de distribuire aleatorie.

Pentru acumularea probatoriului, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au desfăşurat mai multe percheziţii în raza Capitalei. Acţiunile de urmărire penală au avut loc la domiciliile persoanelor vizate şi în automobilele acestora. Potrivit datelor preliminare, bănuiţii ar fi acţionat premeditat, substituind unele dosare cu altele, astfel încât să ajungă să fie examinate de acelaşi magistrat.

În prezent, patru persoane se află la CNA, unde sunt audiate de către ofiţeri şi procurorii anticorupţie. În perioada imediat următoare, procurorii urmează să depună un demers la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care vor solicita ridicarea imunităţii judecătorului  pentru a desfăşura acţiuni de urmărire penală în privinţa acestuia.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 10 ani de închisoare.

Urmărirea penală se desfăşoară sub conducerea procurorilor anticorupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus