Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.12.2014

Declarațiile Prim-ministrului Iurie Leancă în debutul ședinței Guvernului din 10 decembrie 2014

Declarațiile Prim-ministrului Iurie Leancă în debutul ședinței Guvernului din 10 decembrie 2014

„Stimaţi colegi,

Astăzi urmează să respectăm o procedură formală. Dar acest fapt nu reduce din caracterul special al acestei ședințe. Cunoaşteţi că, potrivit Legii cu privire la Guvern, în condiţiile alegerii unui nou Parlament, Cabinetul de miniștri urmează să își dea demisia.

Azi, practic Guvernul iși va da astăzi demisia atunci când vom ajunge la subiectul zece și cererea urmează a fi examinată, bănuiesc, acceptată la prima ședință a Parlamentului nou ales. Acest fapt nu înseamnă însă că nu mai avem de îndeplinit funcții de administrare a treburilor publice.

În acest context, personal, ca şef al Executivului, vreau să vă mulţumesc, colegilor, membrilor Guvernului, pentru faptul că am reuşit să creăm a atmosferă pozitivă, o atmosferă constructivă,  și astfel având această atmosferă, având sentimentul de echipă, pe mine niciodată nu m-a lăsat acest sentiment, chiar având unele probleme, am reușit să ducem la bun sfârșit mai multe lucruri începute din 2009.

Dacă nu am fi avut acest spirit de echipă, nu am fi reuşit să semnăm și să punem în aplicare  Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb, să vedem cum piaţa europeană se deschide pentru produsele moldoveneşti şi cum vin investiţii mult mai mari și abia e un început.

Același lucru și la sate, acolo unde s-a născut veșnicia, oamenii s-au putut bucura, în mod special,  de mai multe proiecte sociale: grădiniţe, şcoli, biblioteci, case de cultură reconstruite, drumuri şi apeducte reabilitate, centre medicale deschise. Și nu pot să nu mă refer la Muzeul de Arte Plastice și la identificarea banilor pentru reparația Sălii cu Orgă cu ajutorul prietenilor noștri de la București, și Teatrul Național de la Cahul.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la ceea ce am făcut noi.

Bineînțeles că tema pentru acasă rămâne valabilă, iar continuitatea va fi principiul cheie de care va trebui să se ghideze următorul Cabinet de miniştri, astfel încât pe temelia bună și solidă, pe care am pus-o cu toţii, să fie ridicaţi pereţii şi pus acoperişul unei Moldove puternice, europene și vreau să insist, în mod special, a unei Moldove curate.

Încă o dată vă mulțumesc.”

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus