Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-12-08/cci-infiin-eaza-comitetul-pentru-servicii-cu-scopul-de-a-ajuta-sectorul-sa-beneficieze-de-prevederil-37794.html
Data: Dec 8, 2014 (10:20)

CCI înființează Comitetul pentru servicii cu scopul de a ajuta sectorul să beneficieze de prevederile Acordului de comerț liber aprofundat și cuprinzător cu UE

Camera  de Comerț și Industrie invită operatorii economici să se înscrie în Comitetul sectorial pentru servicii, al cărui obiectiv este de a ajuta întreprinderile să se documenteze privind condițiile de activitate în condițiile Acordului de comerț liber aprofundat și cuprinzător cu UE și să beneficieze pe deplin de oportunitățile deschise de acesta.

Prima ședință a Comitetului va avea loc pe data de 9 decembrie curent, la ora 13.30, în incinta Camerei de Comerț și Industrie, str. Ștefan cel Mare 151.

Potrivit CCI, în cadrul ședinței vor fi examinate problemele semnalate de agenții economici și elaborat un plan de acțiuni pentru anul 2015, aprobat regulamentul Comitetului și ales un președinte al acestuia din rândul agenților economici prezenți.

Comitetul pentru antreprenoriat în sfera serviciilor are drept scop crearea unui mecanism de dialog public - privat între mediul de afaceri şi autorităţi, elaborarea propunerilor de îmbunătăţire a legislaţiei şi aprobarea, în baza lor, a unor acte juridice care să încurajeze spiritul antreprenorial şi dezvoltarea sectorului.

La întrunire vor participa reprezentanții a peste 40 de întreprinderi care deja s-au înscris în Comitet, preşedintele CCI a Moldovei, Valeriu Lazăr și specialiști ai CCI, reprezentanți ai Ministerului Economiei, ai altor instituții relevante.

Comitetul pentru servicii este cel de-al treilea comitet sectorial înființat de CCI în comun cu Asociația Businessului European, cu susținerea Proiectului „Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) - informarea şi consolidarea capacităţilor agenţilor economici”, finanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Corporației Financiare Internaționale (IFC).