Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.12.2014

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat va antrena experți în fiscalitate de peste hotare în efectuarea controalelor fiscale

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat va antrena experți în fiscalitate de peste hotare în efectuarea controalelor fiscale

Ne-am propus un plan ambițios de reformare și modernizare a autorității fiscale naționale, proiectul de antrenare a experților în fiscalitate de peste hotare în efectuarea controalelor fiscale fiind un element important pentru atingerea obiectivelor propuse, a declarat Șeful SFS, Ion Prisăcaru, în cadrul întrevederii de astăzi cu Consilierul fiscal al OCED în cadrul Programului Inspectori Fiscali Fără Frontiere (IFFF), Bert Koster, și cu expertul pe termen lung al Agenției Fiscale Suedeze, Carina Silbo.
 
În cadrul întrevederii, a fost relevat faptul că suportul partenerilor internaționali de dezvoltare este extrem de important pentru modernizarea europeană a Serviciului Fiscal de Stat și a fost menționată importanța coordonării eforturilor depuse de partenerii de dezvoltare ai SFS. Atragerea la efectuarea controalelor fiscale a experților de peste hotare va implica un transfer de experiență către angajații SFS și va eficientiza considerabil activitățile efectuate. De asemenea, a fost specificat faptul că IFPS a completat și a depus formularul la Secretariatul IFFF, prin care a solicitat asistența experților în domeniul controlului fiscal și aspectelor legate de control în baza inițiativei IFFF. Cu referință la inițiativa menționată, Bert Koster a specificat că e un program benefic, deoarece este axat pe lucrul practic și experiența inspectorilor fiscali din cadrul administrațiilor fiscale europene poate oferi un sprijin real SFS-ului în acest domeniu.
 
La același subiect, doamna Carina Silbo a accentuat importanța inițiativei, părțile concluzionând asupra oportunității de a implementa proiectul propus cu implicarea angajaților Agenției Fiscale Suedeze, pornind și de la faptul că IFPS are deja semnat cu această instituție un acord de colaborare, pe un termen de trei ani. 

Pe finalul întrevederii, Ion Prisăcaru a apreciat înalt suportul colegilor de peste hotare și a dat indicații ferme experților-juriști ai IFPS să fie identificate modalitățile legale ce ar permite implementarea proiectului derulat cu partenerii suedezi și în acest domeniu, anunță Serviciul de presă al IFPS.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus