Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.12.2014

Ministrul Natalia Gherman participă la lucrările Consiliului Ministerial al OSCE de la Basel, Elveţia

Ministrul Natalia Gherman participă la lucrările Consiliului Ministerial al OSCE de la Basel, Elveţia

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, conduce delegaţia oficială a Republicii Moldova la cea de-a XXI-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se desfăşoară în perioada 4-5 decembrie 2014, la Basel, Elveţia,

Potrivit MAEIE, în cadrul reuniunii anuale a miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre OSCE, o atenţie deosebită va fi acordată modalităților de soluționare a crizei din Ucraina, rolului OSCE în acest proces, precum și consolidării securității europene.

Şefa diplomaţiei de la Chișinău va vorbi despre viziunile Republicii Moldova asupra problemelor menționate și va prezenta poziția țării noastre asupra procesului de soluţionare a conflictului transnistrean. De asemenea, sunt preconizate mai multe întrevederi bilaterale cu șefii delegaţiilor participante. Pe marginea lucrărilor CM OSCE va avea loc și o reuniune ministerială a statelor membre ale GUAM, sub egida Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus