Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-12-04/avocat-cercetat-penal-pentru-huliganism-comis-in-sediul-procuraturii-generale-37744.html
Data: Dec 4, 2014 (11:40)

Avocat, cercetat penal pentru huliganism, comis în sediul Procuraturii Generale

Avocatul Vitalie Ţaulean este cercetat penal de Procuratura sect.Rîşcani al Capitalei pentru comiterea infracţiunii de huliganism, comis în sediul Procuraturii Generale.

Cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 17 octombrie curent, cînd avocatul, încălcînd grosolan ordinea publică, fără a deţine un permis a forţat bariera şi a intrat în sediul Procuraturii Generale, insultîndu-l pe procurorul care investiga pretinsele acţiuni ilegale ale factorilor de decizie din cadrul Liceul teoretic “Toader Bubuiog”, conducătorul căruia este soţia avocatului Ţaulean.
În concret, acesta a forţat bariera de la intrarea în sediul instituţiei şi a dat buzna în biroul procurorului chiar în momentul în care urmau a fi audiaţi martorii citaţi în cadrul respectivului proces penal.

La somaţiile legale ale poliţistului de la pază de a se opri, acesta a refuzat, îmbrîncindu-l. După ce a intrat abuziv în biroul procurorului, acesta a început să filmeze cu telefonul mobil şi pe un ton agresiv a comunicat că va reprezenta interesele martorilor, fără a înainta în mod oficial un mandat, lipsindu-l astfel pe procuror de posibilitatea de a afla poziţia persoanelor citate.

Fiind în imposibilitate de-al calma pe avocat, care îl brusca şi ofensa, procurorul a chemat poliţia de gardă pentru a-l înlătura din birou, însă acesta a refuzat să părăsească sediul instituţiei, făcînd scandal pe coridoare şi încercînd de mai multe ori să intre în biroul procurorului pentru a supraveghea şi influenţa declaraţiile martorilor. În continuare, acesta a dat buzna în biroul adjunctului Procurorului General.

Procuratura a sesizat Baroul de Avocaţi asupra depăşirii de către avocatul Ţaulean a limitei eticii profesionale, bunului simţ, comportamentului decent, a perturbat ordinea publică, periclitat activitatea normală a instituţiei publice, a creat prin acţiunile sale impedimente la cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a cazului şi a manifestat acţiuni directe de amestec în activitatea Procuraturii, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.