Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-12-03/familiile-pompierilor-decedatzi-la-teleneshti-i-cei-care-au-fost-rani-i-in-incendiu-vor-primi-ajutor-37728.html
Data: Dec 3, 2014 (11:17)

Familiile pompierilor decedaţi la Teleneşti și cei care au fost răniți în incendiu vor primi ajutor de la Guvern

Familiile celor doi pompieri care au decedat în incendiul de la Teleneşti vor primi un ajutor material din partea statului, în valoare de o sută de mii de lei. Totodată, cei trei pompieri care au avut nevoie de îngrijiri medicale vor primi suport în valoare de 25 de mii de lei.

Banii vor fi transferaţi din Fondul de rezervă al Guvernului. Decizia a fost luată de Cabinetul de miniştri.

La lichidarea incendiului din Teleneşti, produs la 26 noiembrie, au fost antrenate cinci autospeciale, cu efectiv de 23 de persoane. În timp ce pompierii luptau cu flăcările, tavanul clădirii s-a prăbuşit peste patru dintre ei: doi nu au mai putut fi salvaţi, iar ceilalți s-au ales cu traumatisme. După stingerea focului, încă un pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece inhalase o cantitate sporită de gaze. Specialiştii au stabilit că flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit, potrivit unui comunicat al Guvernului.