Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.12.2014

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Misiunea de observatori ai OSCE/ ODIHR

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Misiunea de observatori ai OSCE/ ODIHR

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Directorul ODIHR, Michael Georg Link și cu Ambasadorul Jan Petersen, șeful Misiunii de observatori electorali ai Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului, aflați în Republica Moldova pentru monitorizarea scrutinului parlamentar.

Șeful Legislativului a discutat cu observatorii OSCE/ ODIHR despre rezultatele preliminare ale alegerilor care au avut loc ieri în țara noastră. Șeful Misiunii, Ambasadorul Jan Petersen, i-a prezentat Speakerului Igor Corman concluziile raportului preliminar cu privire la organizarea și desfășurarea scrutinului parlamentar. Raportul final al OSCE/ ODIHR urmează a fi prezentat pe parcursul săptămânilor următoare, împreună cu un set de recomandări menite să contribuie la îmbunătățirea procesului electoral din Republica Moldova.

Potrivit șefului Misiunii de observatori electorali OSCE/ ODIHR, alegerile parlamentare din Republica Moldova au fost bine organizate și s-au desfășurat în condiții de pluralism politic, cu respectarea legislației naționale în vigoare.

Oficialii au mai discutat despre continuarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv prin formarea unui Guvern pro-european de către forțele pro-europene care vor accede în Parlament.

Președintele Parlamentului s-a arătat încrezător că noul Guvern va fi unul mai bun decât cel precedent. „Avem nevoie de forțe politice sănătoase în Parlament, de consens politic și de susținerea cetățenilor pentru continuarea reformelor și implementarea Acordului de Asociere. De aceea, este important să ne concentrăm pe creșterea nivelului de trai al cetățenilor noștri”, a menționat Igor Corman.

Oficialii europeni au exprimat deschiderea OSCE/ ODIHR de a coopera cu Comisia  de la Veneția pentru a oferi expertiză Parlamentului Republicii Moldova în vederea îmbunătățirii legislației electorale.

Până în prezent, OSCE/ ODIHR a delegat observatori pentru 11 scrutine electorale desfășurate în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus