Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.12.2014

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 1 decembrie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, aflat în prima sa vizită peste hotarele României după numirea sa recentă în funcție.
Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre rezultatele preliminare ale alegerilor desfășurate ieri în Republica Moldova și au subliniat importanța formării în viitorul apropiat a unui Guvern pro-european de către coaliția pro-europeană care se prefigurează în Legislativ.

Nicolae Timofti și Bogdan Aurescu au convenit că aplicarea riguroasă în perioada următoare a prevederilor Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană va aduce Republicii Moldova beneficii substanțiale de ordin politic, social și economic.

În plan bilateral cele două părți s-au înțeles ca dialogul moldo-român să fie intensificat în toate domeniile, cu accent pe proiectele sociale.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, președintele Nicolae Timofti l-a felicitat pe Bogdan Aurescu cu ocazia Zilei Naționale a României.

Menționăm că anterior, șeful statului i-a expediat un mesaj de felicitare cu această ocazie președintelui României, Traian Băsescu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus