Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.12.2014

După numărarea a peste 87,70 la sută din voturi, partidele pro-europene au mai multe voturi decât cele pro-ruse

După numărarea a peste 87,70 la sută din voturi, partidele pro-europene au mai multe voturi decât cele pro-ruse

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că, după centralizarea datelor din 87,70 % dintre procesele verbale, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) se situează pe primul loc în preferințele electoratului. PSRM, condus de Igor Dodon, a primit voturile a 21,6% dintre alegători.

Partidul Liberal Democrat din Moldova, al fostului premier Vlad Filat, a trecut pe poziția a doua, cu 19,3%.
Pe poziția a treia se situează Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, prezidat de Vladimir Voronin. Acesta a fost susținut de 17,83% din electorat, în timp ce Partidul Democrat din Moldova, al lui Marian Lupu, ocupă locul al patrulea cu 15,76% din voturi.
Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu, a luat 9,38% din sufragii, iar Partidul Comunist Reformator a obținut 4,99%.

La 30 noiembrie 2014, au avut loc alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova. La alegeri au participat 24 concurenţi electorali, dintre care 19 partide politice, 1 bloc electoral şi 4 candidaţi independenţi. Pentru a accede în Parlament, este necesară depăşirea următorului prag minim de reprezentare: pentru partide politice — 6%, pentru un bloc electoral din două partide — 9%, iar pentru un candidat independent — 2%.

Rata de participare înregistrată la închiderea secţiilor de votare (ora 21:00) a fost de 55.86%, ceea ce este suficient pentru a considera alegerile parlamentare valabile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus