Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.11.2014

Angela Merkel i-a transmis lui Iurie Leancă un mesaj de susținere în alegeri

Angela Merkel i-a transmis lui Iurie Leancă un mesaj de susținere în alegeri

Scrisoarea de susținere este semnată de Angela Merkel și e adresată Prim-ministrului moldovean Iurie Leancă.  „Stimate Domnule Prim-ministru, țin să vă urez Dumneavoastră personal și întregului partid, PLDM, mult succes la alegerile parlamentare de duminică. Ați demonstrat pe parcursul mandatului de Premier că reformele economice și sociale pot fi derulate concomitent”, se spune în mesajul oficialului german.
 
Angela Merkel îi mai scrie lui Iurie Leancă: „Sub conducerea Dumneavoastră au fost consolidate eforturile pentru apropierea Republicii Moldova de Europa și, astfel, aprofundate relațiile cu Uniunea Europeană. Scrutinul de duminică va decide dacă moldovenii își doresc să continue calea spre integrarea europeană și să devină membri ai Uniunii Europene”.
 
Președinta Uniunii Creștin-Democrate din Republica Federală Germania se arată convinsă că în interesul Moldovei este să fie continuată calea modernizării. „Tocmai din acest considerent doresc să vă încurajez în angajamentul Dumneavoastră de a convinge populația Moldovei de necesitatea politicii de reformare. Cu acest prilej, vă doresc numai bine Dumneavoastră personal și poporului moldovenesc”, își încheie mesajul Angela Merkel.
 
Ultima dată, Iurie Leancă și Angela Merkel au avut o întrevedere în luna iulie la Berlin, în cadrul vizitei oficiale a Premierului moldovean în Germania, la invitaţia Cancelarului. Atunci, cei doi oficiali au discutat despre reformele din Moldova, perspectiva europeană a ţării noastre, problema transnistreană şi situaţia din regiune. Angela Merkel s-a arătat impresionată de realizările Guvernului Republicii Moldova și de optimismul pentru  apropierea de Uniunea Europeană, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus