Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.11.2014

Percheziții și rețineri ai membrilor activi ai mișcării „ANTIFA REZIST”

În dimineaţe zilei de 26 noiembrie, curent, în faza finală de prelucrare operativă şi urmărire penală, de către grupurile mixte formate din ofiţeri INI şi procurori din Procuratura Generală, au fost efectuate mai multe percheziţii în încăperi şi reţineri în flagrant a persoanelor, membri activi ai „ANTIFA REZIST” şi ai unei organizaţii politice. Cetăţenii vizaţi produceau, păstrau şi pregăteau muniţii, echipamente paramilitare speciale, truse speciale cu elemente şi obiecte destinate acţiunilor diversioniste, mijloace de comunicare şi resurse financiare în proporţii deosebit de mari.

Pe adresele unde au fost efectuate percheziţii au fost depistate cantități mari de armament şi muniţii, printre care: aruncătoare de grenade de model „MYXA”, grenade de ofensivă de model RGD 5, trotil şi detonatoare, pistoale automate şi pistoale cu amortizor, dispozitive explozibile cu acţionare de la distanţă, cartuşe de diverse calibruri în cantităţi enorme şi multe sticle inflamabile de model „Coctail MOLOTOV”, echipament specializat gen rucsac cu cele necesare pentru organizarea diversiilor, scheme ale planurilor generale ale construcţiilor instituţiilor de importanţă strategică în stat, precum Comisia Electorală Centrală, Compania Publică Teleradio-Moldova, etc.

În prezent sunt audiate 5 persoane și urmează să fie investigate alte 10. Sunt întreprinse măsuri speciale de investigaţii complexe în vederea atragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate şi a complicilor acestora.

Poliția va întreprinde toate măsurile de prevenire și de neadmitere a tentativelor de a destabiliza situația din Republica Moldova, anunță IGP.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus