Trimite e-mail | Printeaza
Externe
26.11.2014

Iohannis: Alegerile din 30 noiembrie reprezintă un pas important în cimentarea unui parcurs european pentru Republica Moldova

Iohannis: Alegerile din 30 noiembrie reprezintă un pas important în cimentarea unui parcurs european pentru Republica Moldova

Alegerile de duminică reprezintă "un pas important în cimentarea unui parcurs european pentru Republica Moldova", susține președintele ales, Klaus Iohannis, într-o postare pe contul său de Facebook.

"Alegerile din 30 noiembrie reprezintă un pas important în cimentarea unui parcurs european pentru Republica Moldova. În ultima perioadă, la Chișinău au fost făcuți pași importanți în consolidarea democrației și alinierea la standardele europene. De aceea, ne dorim ca opțiunea fermă a cetățenilor Republicii Moldova să fie îndreptată în susținerea forțelor democratice, europene. În egală măsură, ar trebui să existe o conștiință comună a obiectivului tuturor forțelor care cred și susțin un viitor european pentru Republica Moldova. Iar acest obiectiv este unul singur: integrarea în Uniunea Europeană", scrie Iohannis, în postarea sa de miercuri.

Președintele ales al României afirmă că ar fi o mândrie pentru el ca integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană să aibă loc în timpul mandatului său.

"România și Republica Moldova aparțin aceleiași familii, aceluiași spațiu cultural, istoric și de limbă. Republica Moldova trebuie să reprezinte proiectul strategic al României. Este esențial ca la București să existe o coerență de acțiune prin care România să devină nu doar un partener de nădejde, dar și un apărător al intereselor Republicii Moldova în Europa", mai spune Iohannis.

El mai arată că aceste chestiuni le va sublinia și în cadrul vizitei pe care o va efectua vineri, 28 noiembrie, la Chișinău.

"Este foarte important pentru noi ca Republica Moldova să își construiască, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline în UE. Aceasta poate fi povestea de succes a Chișinăului, dar și povestea unei reușite a administrației de la București", mai susține președintele ales. Agerpres

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus