Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.11.2014

Guvernul României adoptă o hotărâre ca elevii și studenții din Republica Moldova să poată călători gratuit pentru a vota

Guvernul României adoptă o hotărâre ca elevii și studenții din Republica Moldova să poată călători gratuit pentru a vota

Guvernul va adopta în ședința de miercuri o hotărâre prin care elevii și studenții din Republica Moldova să poată călători gratuit pentru a vota la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

"Duminică este un vot esențial pentru direcția în care merge Republica Moldova. Noi am făcut ca guvern foarte mult, tot ceea ce puteam să facem să sprijinim parcursul european al Republicii Moldova — gazoduct, grădinițe, microbuze, zona de cultură, de educație — și îmi doresc foarte mult ca aceia care votează și în Republica Moldova, și aici, în România, și în Europa să sprijine acest parcurs european. Din punct de vedere strict tehnic (...), cred că putem să adoptăm hotărârea ca toți toți elevii și studenții (din Republica Moldova — n.r.) să poată să călătorească gratuit pentru a ajunge la secțiile de vot", a afirmat premierul Victor Ponta la începutul ședinței săptămânale a Executivului.

Ponta a subliniat că își dorește să poată colabora cu viitorul guvern care se va instala la Chișinău în urma alegerilor la fel de bine cum a colaborat cu cel condus în prezent de Iurie Leancă, scrie Agerpres.

"Vreau și sper și îmi doresc ca la Chișinău să rămână un guvern proeuropean, cu care să continuăm colaborarea excelentă pe care am avut-o în ultima perioadă și care a fost în interesul celor care locuiesc pe ambele maluri ale Prutului", a spus Ponta.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus