Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.11.2014

Comisia Electorală Centrală face precizări privind particularităţile votării alegătorilor care nu au înregistrare la domicliu sau la reşedinţă

Alegătorii care nu au domiciliu sau reşedinţă în Republica Moldova pe motivul retragerii/anulării sau expirării acestuia, inclusiv la data de 30 noiembrie 2014, votează la secţia de votare conform ultimului loc de domiciliu sau reşedinţă. O hotărîre în acest sens a fost aprobată în cadrul şedinţei de astăzi a Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Potrivit normelor legale, alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă şi nu pot face dovada acesteia, votează la orice secţie de votare din Repulica Moldova. Aceştia urmează să completeze şi o declaraţie prin care se vor abţine de la votul multiplu în ziua alegerilor.

Alegătorii din această categorie vor fi verificaţi în SIAS „Alegeri”, confirmîndu-se faptul participării acestora la alegeri şi se vor include în lista suplimentară, iar la rubrica domiciliu/reşedinţă se va face menţiunea „fără înregistrare la domiciliu/reşedinţă”.
Tot astăzi, CEC a avertizat doi concurenţi electorali Partidul Politic „Uniunea Centristă din Moldova” şi candidatul independent la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova dl Pleşca Valeriu pentru încălcarea art. 38 alin. (8) din Codul electoral, pe motiv că nu au prezentat rapoartele financiare privind fluxul mijloacelor băneşti pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, pentru perioada de gestiune 6-19 noiembrie 2014.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus