Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-11-24/maeie-a-facut-precizari-in-legatura-cu-anun-ul-serviciului-federal-de-migra-ie-al-federa-iei-ruse-cu-37549.html
Data: Nov 24, 2014 (10:08)

MAEIE a făcut precizări în legătură cu anunțul Serviciului Federal de Migrație al Federației Ruse cu privire la cetățenii R. Moldova

În contextul numeroaselor adresări din partea cetățenilor privind aşa-numita „amnistiere” de către Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse a moldovenilor care au depăşit termenul de aflare pe teritoriul acestei țări şi doresc să revină în Republica Moldova în perioada 05 – 30 noiembrie 2014, precum şi suplimentar la comunicatul MAEIE din data de 6 noiembrie 2014, precizăm următoarele:

- Până în prezent, autorităţile Federaţiei Ruse nu au oferit, la solicitările părţii moldoveneşti, informaţii oficiale ce ar confirma stabilirea unor noi reguli şi perioada aplicării acestora.

-  În context, MAEIE sugerează cetăţenilor, care intenţionează să țină cont de anunțul autorităților ruse din 5 noiembrie 2014, să consulte minuţios legislaţia în vigoare a Federaţiei Ruse la acest capitol.

- Totodată, constatăm că în ultimele zile au fost înregistrate mai multe cazuri de aplicare a restricţiilor la intrarea cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federaţiei Ruse.

MAEIE va continua comunicarea cu partea rusă în vederea clarificării situaţiei în cauză şi va ăcut reveni cu informaţii suplimentare.