Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.11.2014

MAEIE a făcut precizări în legătură cu anunțul Serviciului Federal de Migrație al Federației Ruse cu privire la cetățenii R. Moldova

MAEIE a făcut precizări în legătură cu anunțul Serviciului Federal de Migrație al Federației Ruse cu privire la cetățenii R. Moldova

În contextul numeroaselor adresări din partea cetățenilor privind aşa-numita „amnistiere” de către Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse a moldovenilor care au depăşit termenul de aflare pe teritoriul acestei țări şi doresc să revină în Republica Moldova în perioada 05 – 30 noiembrie 2014, precum şi suplimentar la comunicatul MAEIE din data de 6 noiembrie 2014, precizăm următoarele:

- Până în prezent, autorităţile Federaţiei Ruse nu au oferit, la solicitările părţii moldoveneşti, informaţii oficiale ce ar confirma stabilirea unor noi reguli şi perioada aplicării acestora.

-  În context, MAEIE sugerează cetăţenilor, care intenţionează să țină cont de anunțul autorităților ruse din 5 noiembrie 2014, să consulte minuţios legislaţia în vigoare a Federaţiei Ruse la acest capitol.

- Totodată, constatăm că în ultimele zile au fost înregistrate mai multe cazuri de aplicare a restricţiilor la intrarea cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federaţiei Ruse.

MAEIE va continua comunicarea cu partea rusă în vederea clarificării situaţiei în cauză şi va ăcut reveni cu informaţii suplimentare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus