Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-11-21/de-astazi-intreprinderile-autohtone-se-pot-inscrie-in-lupta-pentru-premiul-in-domeniul-calita-ii-37532.html
Data: Nov 21, 2014 (12:39)

De astăzi întreprinderile autohtone se pot înscrie în lupta pentru Premiul în domeniul calității

Camera de Comerț și Industrie lansează astăzi concursul național „Premiul pentru realizări în domeniul calității”, care are obiectivul de a promova calitatea în producere și prestarea serviciilor și face din evenimentul național „Fabrica în Moldova”, cu sloganul „Competitivitate – performanță și calitate”.

Concursul este organizat de către Camera de Comerț și Industrie, în parteneriat cu Asociația patronală din domeniul evaluării conformității și mai multe instituții de stat și asociații din domeniul infrastructurii calității și a protecției consumatorilor.

Scopul concursului este de a identifica noi strategii de creștere a calității și competivității produselor, de a oferi asistență informațională în domeniul managementului calității, și totodată, de a promova imaginea producătorilor autohtoni și intergrarea acestora pe piața economică mondială.

La concurs pot participa întreprinderile cu diverse forme de proprietate, înregistrate în Republica Moldova, precum și persoane fizice care produc bunuri sau prestează servicii pe teritoriul țării, la trei categorii – întreprinderi micro și mici; întreprinderi medii; și întreprinderi mari.

Agenții economici pot aplica la una din cele patru nominalizări ale concursului în domeniul calității: produse industriale; produse de larg consum; produse alimentare și agricole și servicii.

Toți participanții la concurs vor avea dreptul la reduceri de 20% pentru serviciile CCI, cum ar fi eliberarea certificatelor de origine a mărfurilor, promovarea ofertelor comerciale peste hotare, participarea la evenimentele „Fabricat în Moldova”, dar vor avea beneficii și din partea altor organizatori, cum ar fi reduceri de 20% la procurarea standardelor de la Institutul Naționale de Standardizare, etc.

Laureații și premianții concursului vor avea dreptul să utilizeze imaginea distincțiilor primite în scopuri publicitare, inclusiv la marcarea produselor, și vor primi reduceri de până la 50% la serviciile prestate de către organizatorii concursului.

În perioada 21 noiembrie – 25 decembrie 2014 are loc depunerea dosarelor de participare, după care urmează evaluarea și selectarea câștigătorilor. Ceremonia oficială de premiere va avea loc pe 30 ianuarie 2015, în cadrul evenimentelor prilejuite de „Fabricat în Moldova”.

Amintim că un concurs similar era organizat de către Guvernul Republicii Moldova, însă de mai mulți ani acesta a fost suspendat.

Potrivit CCI, setul de documente pentru înscreirea la concurs poate fi consultat pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie.  Dosarele de participare vor fi aduse la sediul Camerei de Comerț și Industrie a RM, bd. Ștefan cel Mare, 151, et.2, oficiu 9, Direcția Târguri și Expoziții. Detalii despre înregistrarea la concurs puteți găsi pe saitul nostru www.chamber.md sau la nr. de tel.: 022 –23-84-10; 022 – 21-07-25.