Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-11-18/procurorii-au-finalizat-urmarirea-penala-in-cazul-atacului-asupra-casei-preshedintelui-raionului-cau-37476.html
Data: Nov 18, 2014 (10:13)

Procurorii au finalizat urmărirea penală în cazul atacului asupra casei Preşedintelui raionului Căuşeni

Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a unui tînăr, care acum două luni, ar fi atacat cu 3 cocktail-uri Molotov casa Preşedintelui raionului Căuşeni.

Inculpatul are 20 de ani şi este locuitor al raionului Căuşeni. În acţiunile inculpatului, procurorii au reţinut comiterea infracţiunilor de ameninţare cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii şi tentativă de distrugere intenţionată a bunurilor altei persoane, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii mari, săvîrşită prin incendiere.

Amintim că, incidentul s-a produs pe 11 septembrie curent, aproximativ ora 02:40, cînd inculpatul, împreună cu alţi doi complici au aruncat 3 cocktail-uri Molotov în direcţia casei Preşedintelui raionului Căuşeni. Intenţiile acestora însă nu fost duse pînă la sfîrşit, deoarece doar una din sticlele cu inflamabil s-a aprins, incendiul fiind observat imediat şi stins de către proprietarii casei.
Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în privinţa complicilor inculpatului, care au fost anunţaţi în căutare internaţională, pe numele lor fiind eliberate mandate de arestare, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.