Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.11.2014

Poroşenko şi Komorowski vor efectua împreună o vizită Republica Moldova

Poroşenko şi Komorowski vor efectua împreună o vizită Republica Moldova

Petro Poroşenko şi Bronislaw Komorowski vor efectua împreună o vizită în Republica Moldova, pe 20 noiembrie, înainte de alegerile legislative, pentru a susţine aspiraţiile fostei republici sovietice de integrarea europeană, potrivit preşedinţiei ucrainene, citată de agenţia Interfax Ucraina online.

"Intenţionăm să susţinem aspiraţiile moldovenilor de integrare europeană", a declarat preşedintele ucrainean, citat de serviciul său de presă.

Această vizită urmează să aibă loc cu zece zile înaintea scrtinului legislativ prevăzut în Republica Moldova pentru 30 noiembrie.

Poroşenko s-a întâlnit cu omologul său polonez la Bratislava, în Slovacia, la o reuniune a Grupului de la Vişegrad, pentru a-şi coordona poziţiile înaintea reuniunii miniştrilor de Externe UE luni, la Bruxelles, potrivit aceleiaşi surse. Ei au stabilit totodată "un plan al unor paşi comuni până la sfârşitul anului", care include şi vizita în Republica Moldova.

De asemenea, Poroşenko plănuieşte să efectueze o vizită în Polonia pe 17 decembrie, potrivit preşedinţiei, care anunţă pregătiri în acest sens, scrie Mediafax.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus