Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-11-13/iurie-leanca-saluta-ratificarea-acordului-de-asociere-a-moldovei-la-uniunea-europeana-37403.html
Data: Nov 13, 2014 (11:29)

Iurie Leancă salută ratificarea Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană

Prim-ministrul Iurie Leancă salută decizia Parlamentului European de a ratifica Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acesta include asocierea politică și integrarea economică între cele două părți.
 
Evenimentul a avut loc astăzi în cadrul ședinței în plen a forului legislativ de la Bruxelles. În total, 529 de deputați și-au dat votul pentru ratificarea  acestui Acord.
 
Iurie Leancă apreciază acest eveniment drept unul istoric: „Sunt convins că doar un viitor european va oferi  cetățenilor noștri un trai mai bun, venituri mai mari, drumuri de calitate, educație și medicină cu cele mai bune servicii, acces la o piață de jumătate de miliard de consumatori, instituții care vor funcționa și mai puternic, după modelul european”.
 
Așa cum spunea Prim-ministrul Iurie Leancă și în ziua semnării Acordului, pe 27 iunie, alegerea europeană făcută de Republica Moldova oferă țării noastre puterea să meargă înainte, spre o viaţă normală pentru fiecare.
 
Până în prezent, documentul a fost ratificat de Parlamentele a șapte țări-membre ale Uniunii Europene: România, Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, Malta și Slovacia.
 
Precizăm că pe 25 iunie Guvernul a aprobat un Plan Naţional de Acţiuni pentru punerea în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, anunță un comunicat al Guvernului.