Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.11.2014

În anul 2015 Ambasada Germaniei are intenția de a oferi finanțări în cadrul microproiectelor

În anul 2015 Ambasada Germaniei are intenția de a oferi finanțări în cadrul microproiectelor

Începând cu anul 2004 Ambasada Germaniei susţine micile iniţiative. Şi în 2015 ambasada finanţează microproiecte. Ele completează cooperarea germană pentru dezvoltare cu Republica Moldova în cadrul proiectelor majore bilaterale, care de regulă sunt implementate de GIZ (Agenţia pentru cooperare internaţională) sau KfW (Institutul de Credit pentru Reconstrucţii). 

De regulă suportul financiar constituie până la 13.000 euro. În cazuri excepţionale (de ex. un aport în proporţii deosebit de mari în folosul public sau în dezvoltarea economică) sunt posibile şi finanţări mai mari.

Microproiectele, în comparaţie cu cele mari, pot fi solicitate şi implementate mult mai repede şi cu mai puţin efort. Ele pot de exemplu să ofere o „finanţare suplimentară“ pentru unele proiecte economice implementate autonom sau să finanţeze proiectele care promovează coabitarea socială.  

Ambasada a făcut publice şi cerinţele faţă de proiecte:

Proiectul conţine un factor economic, de ex. vânzarea mărfurilor produse de solicitant, reducerea costurilor curente sau promovarea formării profesionale. Prin aceasta proiectul dumneavoastră poate avea o auto-finanţare durabilă.
Proiectul dumneavoastră vine să îmbunătăţească pe termen lung condiţiile de trai ale populaţiei băştinaşe.
Nu puteţi finanţa proiectul integral din contul propriu. (Totuşi aportul propriu sporeşte posibilităţile unei finanţări). Proiectul nu este doar o măsură educativă, ci are şi componenta achiziţionarea echipamentulu.

Susţinerea financiară este unică şi nu duce la obligaţii repetate din partea Republicii Federale Germania.
Instituţia care realizează proiectul este o instituţie de interes comun (de ex. un ONG, o şcoală). Beneficiari ai proiectului pot fi persoane private sau firme.

Dosarele pot fi depuse personal, prin poştă, sau prin email. Formularul de cerere şi datele de contact ale ambasadei pot fi găsite accesând: www.chisinau.diplo.de/microproiecte.

Nu este posibilă susţinerea subvențiilor pentru cheltuielile curente (salarii, consumabile, etc) sau acordare de credit. Termen limită de depunere a dosarelor este 15 ianuarie 2015. În cazuri excepţionale pot fi luate în considerare şi cererile depuse mai târziu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus