Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-11-12/igor-corman-va-participa-la-edin-a-parlamentului-european-in-care-va-fi-ratificat-acordul-de-asocier-37385.html
Data: Nov 12, 2014 (15:27)

Igor Corman va participa la ședința Parlamentului European în care va fi ratificat Acordul de Asociere cu UE

Președintele Parlamentului Igor Corman efectuează o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 12 - 14 noiembrie 2014. Igor Corman va participa la ședința plenară a Parlamentului European din 13 noiembrie, în care va fi ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova.

De asemenea, șeful Legislativului va avea întrevederi cu Președintele Parlamentului European Martin Schulz, raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE, Petras Auštrevičius, Președintele Grupului parlamentar al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Gianni Pittella, precum și cu Președintele Delegaţiei la Comitetul Parlamentar UE - Republica Moldova, europarlamentarul român Andi Cristea.

Principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul discuțiilor cu oficialii europeni vizează parcursul european al Republicii Moldova și implementarea Acordului de Asociere.

Întrevederea Speakerului Igor Corman cu Președintele Parlamentului European Martin Schulz va fi urmată de o conferință comună de presă (13 noiembrie 2014 / ora 14.00, ora Republicii Moldova).

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat, pe data de 16 octombrie, cu o majoritate de voturi, ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE. Până în prezent, Acordul de Asociere a fost ratificat de parlamentele a șapte țări membre UE: România, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania, Malta și Slovacia. Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere la 2 iulie curent, anunță un comunicat al Legislativului.