Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-11-11/miepo-lanseaza-concursul-de-solu-ii-virtuale-generator-37361.html
Data: Nov 11, 2014 (14:04)

MIEPO lansează concursul de soluții virtuale - ”Generator”

În 10 noiembrie, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), a prezentat publicului o nouă și unică inițiativă – hackathon-ul ”Generator”. Proiectul este organizat după principiul de maraton de idei și produse IT cu aplicare practică în activitatea de export a sectoarelor textil, vitivinicol și de turism receptor.

Obiectivele principale ale proiectului ”Generator”, în viziunea MIEPO, sunt: susținerea producătorilor locali în efortul lor de a se promova pe piețele externe; și, generarea de soluții pentru promovarea imaginii Moldovei ca și destinație de turism. Pentru o mai eficientă realizare a acestor obiective, proiectul este implementat cu participarea activă a asociațiilor de profil (Asociația Patronală din Industria Ușoară, Agenția Turismului din RM, Oficiul Național al Viei și Vinului), care se vor include pentru a asigura o mai bună înțelegere a problemelor din sectoare de către reprezentanții IT înscriși în hackathon.

Hackathon-ul ”Generator” demarează în câteva etape, pe parcursul cărora, echipele înregistrate în proiect își vor dezvolta soluțiile de la ”idee” pană la ”produs final”. Pe întreaga durată a proiectului, echipele vor beneficia de mentorat din partea experților cooptați, iar cele mai bune idei vor fi selectate pentru etapa de lansare, fiind finanțate de către organizatori. În plus, toți participanții în proiect sunt invitați să beneficieze de spațiul co-working, disponibil 24/24, pe adresa: etaj 4, bvd. Ștefan cel Mare 202 (în incinta noului bloc Kentford).

Potrivit MIEPO, înscrierile în hackathon-ul ”Generator” demarează în 12 noiembrie, prin completare de formular online pe: www.upgrademoldova.md.