Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.11.2014

La Chișinău a fost inaugurat un Centru Operaţional de Dirijare în Situaţii Excepţionale

 La Chișinău a fost inaugurat un Centru Operaţional de Dirijare în Situaţii Excepţionale

Potrivit MAI, Centrului Operaţional a fost creat cu scopul de îmbunătăţire a reacţiei în caz de dezastre şi situaţii excepţionale, iar instituţia este dotată cu un management al situaţiilor de risc. Aici îşi va desfăşura activitatea Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale, grupurile de experţi în cazul unor situaţii de proporţii, iar serviciile de urgenţă 901, 902, 903 vor conlucra într-un spaţiu comun.

În cadrul centrului funcţionează trei zone de lucru: sala de şedinţe a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, Centrul Naţional de Coordonare pentru reprezentanţii ministerelor, responsabile de gestionarea situaţiilor de criză şi Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgenţă.

Centrul este dotat cu tehnică şi echipamente de comunicaţii de ultimă geneaţie, care vor permite creşterea capacităţilor de reacție în situaţii excepţionale.

Un exemplu de tehnică de ultimă generație, care a fost prezentat este automobilul cu capacitatea de a asigura comunicarea în situații de criză. La lansarea dispeceratul integrat, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean a efectuat primul apel pentu testarea capacităţilor dar şi a echipamentului performant.

Funcţionarea Centrului Operaţional de Dirijare în Situaţii Excepţionale are loc în baza proiectului „Managemantul dezastrelor şi riscurilor climatice în Moldova” fiind implementat în baza acordului între Republica Moldova și Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus