Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-11-11/iohannis-a-declarat-ca-nu-a-fost-niciodata-la-cernau-i-i-la-chi-inau-37384.html
Data: Nov 11, 2014 (21:06)

Iohannis a declarat că nu a fost niciodată la Cernăuți și la Chișinău

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat marți, la o dezbatere televizată, că nu a fost până în prezent la Cernăuți și la Chișinău.

Întrebat la Realitatea TV dacă este adevărat că nu a fost niciodată la Cernăuți și la Chișinău, Klaus Iohannis a confirmat acest fapt, precizând că va vizita cele două orașe după ce va deveni președinte.

"Ați auzit foarte bine. Voi fi președintele tuturor românilor, dar acele localități, țin să vă atrag atenția, încă nu se află pe teritoriul României. Au fost cândva. Au făcut parte din România Mare, dar între timp Chișinăul este în Republica Moldova, iar Cernăuțiul nu este nici în Moldova, este în Ucraina, dar cu siguranță atunci când voi fi președintele României voi face vizite și în Chișinău și în Cernăuți, fiindcă am prieteni de mulți ani care se trag din Cernăuți și am prieteni foarte apropiați care sunt din zona Chișinăului", a declarat candidatul ACL.