Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-11-11/comisia-electorala-centrala-a-aprobat-modelul-shi-textul-buletinului-de-vot-precum-shi-ordinea-de-in-37379.html
Data: Nov 11, 2014 (19:45)

Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul şi textul buletinului de vot, precum şi ordinea de înscriere a concurenţilor electorali în buletin pentru scrutinul din 30 noiembrie 2014

În şedinţa de marţi, 11 noiembrie 2014, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova din 30 noiembrie 2014, după cum urmează:  

    
Partidul Democrat din Moldova
Partidul Popular Creştin Democrat
Partidul Politic „Partidul Forţa Poporului”
Partidul Liberal Democrat din Moldova
Partidul Liberal Reformator
Partidul Politic „Partidul Comunist Reformator din Moldova”
Partidul politic Mişcarea Populară Antimafie
Partidul Naţional Liberal
Partidul Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”
Blocul Electoral „Alegerea Moldovei - Uniunea Vamală”
Partidul Politic „Democraţia Acasă”
Partidul Politic Partidul Popular din Republica Moldova
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova
Partidul Liberal
Partidul Politic Partidul „Renaştere”
Partidul Politic „Patria”
Partidul Acţiunea Democratică
Partidul Politic Partidul Verde Ecologist
Mişcarea Social - Politică „Ravnopravie”
Cernei Oleg
Brega Oleg
Partidul Politic „Patrioţii Moldovei”
Pleşca Valeriu
Doga Anatolie
Uniunea Centristă din Moldova
Partidul Politic „Pentru Neam şi Ţară”

În aceeaşi şedinţă, Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul şi textul buletinului de vot pentru alegerile în Parlamentul Republicii Moldova din 30 noiembrie 2014.

Potrivit hotărîrii aprobate, buletinul de vot este divizat în 26 de patrulatere, fiecare avînd dimensiunile de 110 mm pe 20 mm. Lungimea buletinului este de 630 mm, iar lăţimea – de 140 mm.

La o distanţă de 15 mm deasupra primului patrulater se aplică două numere: în partea stîngă – numărul de ordine al circumscripţiei electorale, iar în partea dreaptă – numărul de ordine al secţiei de votare.

În patrulater, în partea stîngă se imprimă simbolul concurentului electoral cu dimensiunile de 15 mm pe 15 mm; în centru se înscrie denumirea partidului, mişcării social-politice, blocului electoral sau numele şi prenumele candidatului independent.
În partea dreaptă se imprimă un cerc cu diametrul de 15 mm, în care alegătorul urmează să aplice ştampila cu inscripţia „Votat”.

Distanţa dintre patrulatere este de 2,5 mm.

Concurenţii electorali se înscriu în buletinul de vot cu litere majuscule în ordinea stabilită mai sus. Buletinul de vot se va tipări pe hîrtie opacă (mată) de culoare albă.