Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.11.2014

Prin intermediul expozițiilor internaționale producătorii de pe ambele maluri ale Nistrului își diversifică piețele de desfacere

Potrivit CCI, oameni de afaceri din Bulgaria, Italia, Polonia, China și alte țări au apreciat înalt calitatea produselor alimentare moldovenești prezentate la Expoziția internațională ”INTERFOOD & DRINKS - 2014”, care se desfășoară în or. Sofia, Bulgaria, în perioada 5-8 noiembrie 2014. Întreprinzătorii din Moldova și-au găsit parteneri de business.

10 companii de pe ambele maluri ale  Nistrului iau parte pentru prima dată la acest eveniment, cu un stand comun. Participarea lor la expoziție este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova cu asistenţa financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”.

Să-i încurajeze pe expozanți, la standul colectiv a venit și Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Alexandru Prigorschi, care a salutat faptul că sunt prezente întreprinderi din diferite regiuni ale țării. Diplomatul i-a îndemnat pe businessmeni să participe mai des la asemenea manifestări, deoarece consumatorii europeni sunt interesați de mărfurile noastre, însă acestea trebuie promovate.

Nicolae Malachi, manager al SRL ”Cornelius”, a spus că a stabilit contacte cu oameni de afaceri din China, Italia și Bulgaria în vederea livrării tomatelor și fructelor uscate. Vizitatorii au rămas plăcut surprinși de gustul deosebit al acestor produse.

Directorul comercial al SRL ”Cahulpan”, Vadim Culidobri, a afirmat că a negociat cu distribuitori bulgari, inclusiv aspecte ce țin de logistică, preferințele consumatorilor și a convenit să exporte pe piața UE turte dulci.

EfrosiniaOvcearenco, director executiv al SRL ”Delikat”, a găsit piețe de desfacere pentru exportul de ciocolată și inițiat relații de colaborare cu un producători de ambalaje.

 ”Este remarcabil faptul că, am identificat potențiali parteneri nu doar printre participanții de peste hotare, ci și printre cei de la standul colectiv. Am negociat cu SRL ”Ecofruct”, de la care dorim să procurăm mere și prune uscate, ce vor fi utilizate pentru producerea dulciurilor”, a precizat sursa citată.

La ”INTERFOOD & DRINKS - 2014” iau parte expozanți din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Franța, Italia, Ungaria, China, Spania, România, Argentina, Africa de Sud, Turcia, Slovacia, Polonia, Grecia.

Cu sprijinul financiar al Programului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, de la începutul anului curent încă 47 de agenţi economici de pe ambele maluri ale Nistrului au participat cu standuri comune la expoziţii specializate din Germania, Cehia, Polonia, Franța și România.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus