Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.11.2014

Guvernul a redirecţionat 16 milioane de lei pentru a compensa pierderile suportate de producătorii de mere timpurii, de pe urma embargoului la importul pe piața rusească

Guvernul a redirecţionat 16 milioane de lei pentru a compensa pierderile suportate de  producătorii de mere timpurii, de pe urma embargoului la importul pe piața rusească

Banii provin din mijloacele care au fost prevăzute inițial pentru producătorii de prune și au rămas nevalorificați după ce toți solicitanții eligibili și-au primit compensațiile de la stat. Producătorii de prune au fost despăgubiți cu câte 1,20 lei pentru un kilogram. Astfel, după acordarea compensaţiilor, a rămas nesolicitată suma de 16 milioane de lei, care va fi redirecţionată către producătorii de mere.

Până în prezent, producătorii de mere au primit pentru 60 de mii de tone. Cele  16 milioane de lei vor acoperi prejudiciile pentru alte 11 mii tone.

Fermierii primesc de la Guvern câte 1,5 lei pentru fiecare kilogram de mere timpurii, după ce aceștia nu și-au mai putut vinde produsele în Rusia, ca urmare a embargoului impus de Moscova în această vară, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus