Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-11-07/guvernul-a-aprobat-acordul-privind-suportul-ue-pentru-reformele-politicii-finan-elor-publice-37340.html
Data: Nov 7, 2014 (23:41)

Guvernul a aprobat Acordul privind suportul UE pentru reformele politicii finanțelor publice

Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind Programul de suport pentru Reformele Politicii Finanţelor Publice din țara noastră a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Programul va contribui la creşterea economică durabilă, menţinerea stabilităţii fiscale şi macroeconomice, dar şi reducerea sărăciei. Bugetul total al acestuia constituie 37,1 milioane de euro, dintre care 33 de milioane pentru susţinerea bugetului, iar alte 4,1 milioane pentru asistenţa tehnică la  realizarea programului.

Documentul va susţine Guvernul, Parlamentul şi Curtea de Conturi în procesul de consolidare a bunei guvernări, a unei politici fiscale eficiente şi va duce la îmbunătăţirea sistemelor managementului finanţelor publice.

Programul prevede alocarea grantului pentru susţinerea bugetului în patru tranşe, pentru anii fiscali 2014-2018. Prima tranşă urmează să fie debursată pentru anul curent.  Semnarea Acordului nu implică angajamente financiare din partea Guvernului de la Chișinău.

Programul de suport pentru Reformele Politicii Finanţelor Publice din Republica Moldova a fost semnat la 27 octombrie 2014, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.