Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.11.2014

Referitor la modificarea mecanismului de ieșire/intrare pe teritoriul Federației Ruse pentru cetățenii Republicii Moldova

Referitor la modificarea mecanismului de ieșire/intrare pe teritoriul Federației Ruse pentru cetățenii Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de decizia anunțată de către conducerea Serviciul Federal de Migrație al Federației Ruse, potrivit căreia este modificat mecanismul de ieșire/intrare pe teritoriul Federației Ruse a cetățenilor Republicii Moldova care au depășit termenul de aflare pe teritoriul statului respectiv stabilit de legislația rusă.

În context, MAEIE precizează că, în momentul anunțării acestei decizii, autoritățile R. Moldova nu au fost notificate oficial despre noile reguli și perioada aplicării acestora. Având în vedere faptul că prevederile respective, odată confirmate oficial, vor afecta toți cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul Federației Ruse, Ambasada R. Moldova la Moscova a adresat, prin canale diplomatice, o solicitare de clarificare a prevederilor legislației Federației Ruse în baza cărora va fi aplicat noul mecanism, precum și dacă acesta se va extinde asupra cetățenilor R. Moldova cărora le-a fost aplicată interdicția de intrare pe teritoriul acestui stat până la data de 5 noiembrie 2014, când a fost anunțată intrarea în vigoare a noului mecanism.

Recomandăm cetățenilor R. Moldova care cad sub incidența acestor modificări să urmărească comunicatele emise de MAEIE privind normele juridice ce vor fi aplicate de către Federația Rusă la ieșirea/intrarea pe teritoriul acestei țări.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus