Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.11.2014

Johannes Hahn: „În următorii cinci ani trebuie să întreprindem acțiunile necesare pentru ajustarea economiei Republicii Moldova la standardele UE”

Johannes Hahn: „În următorii cinci ani trebuie să întreprindem acțiunile necesare pentru ajustarea economiei Republicii Moldova la standardele UE”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 6 noiembrie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu domnul Johannes Hahn, Comisar pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocierile de Aderare.

Șeful statului a apreciat faptul că prima destinație externă a oficialului european, după numirea sa în această funcție, este Republica Moldova. Președintele Nicolae Timofti i-a urat succes domnul Johannes Hahn în activitatea sa, menționând că în perioada mandatului predecesorului său, Stefan Fule, Republica Moldova a reușit semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și să obțină liberalizarea regimului de vize pentru spațiul european.

„Ne propunem ca în următorii 5 ani să aplicăm în mod intensiv reformele europene în țara noastră, pentru a fi pregătiți să aderăm la marea familie europeană”, a spus președintele Nicolae Timofti.

Comisarul Johannes Hahn a salutat eforturile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pe calea reformelor, care au plasat Republica Moldova în fruntea statelor din cadrul Parteneriatului Estic.

Oficialul european a arătat că Republica Moldova va primi în continuare tot sprijinul necesar din partea instituțiilor europene pentru realizarea proiectelor de modernizare a societății, anunță, Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

„Republica Moldova va fi într-o zi parte a Europei unite. Apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană se face pas cu pas. În următorii cinci ani vom întreprinde acțiunile necesare pentru ajustarea economiei țării la standardele Uniunii Europene. Autoritățile de la Chișinău trebuie să simplifice condițiile de inițiere a afacerilor și să creeze cadrul juridic necesar pentru protecția investițiilor oamenilor de afaceri străini”, a precizat Johannes Hahn.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus