Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.11.2014

Noul comisar european pentru politica de vecinătate și extindere vine la Chișinău

Noul comisar european pentru politica de vecinătate și extindere vine la Chișinău

Comisarul European pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, vine mâine în Republica Moldova, la invitația Premierului Iurie Leancă.  Cei doi oficiali vor avea o întrevedere bilaterală, după care vor face declarații de presă. 

Iurie Leancă și Johannes Hahn vor discuta despre agenda europeană a țării noastre, despre reformele interne și situaţia din regiune.

Comisarul european va mai avea întrevederi cu șeful statului, Nicolae Timofti, și cu președintele Parlamentului, Igor Corman.

Aceasta este prima vizită în străinătate a lui Johannes Hahn în calitate de Comisar pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, după preluarea portofoliului respectiv. El îl înlocuiește în funcție pe Stefan Füle, al cărui mandat  s-a încheiat pe 31 octombrie.

La începutul lunii trecute, în cadrul audierilor din Parlamentul European pentru confirmarea sa în noua funcţie, Johannes Hahn declara că apreciază eforturile întreprinse de Moldova pe calea reformelor. El a mai spus că Parteneriatul Estic creează un bun cadru de colaborare cu țările din vecinătatea UE, precizând că pe durata mandatului său de cinci ani va face astfel încât Republica Moldova, Ucraina și Georgia să primească tot sprijinul necesar din partea Bruxellesului pentru realizarea reformelor de modernizare a celor trei state, potrivit unui comunicat difuzat de guvern. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus