Trimite e-mail | Printeaza
Externe
05.11.2014

Declarația pe propria răspundere pentru românii care vor vota în străinătate poate fi descărcată de pe site-ul MAE

Declarația pe propria răspundere pentru românii care vor vota în străinătate poate fi descărcată de pe site-ul MAE

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziție declarația pe propria răspundere cetățenilor români care vor vota în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea Președintelui României, la adresa www.mae.ro/prezidentiale-2014", informează un comunicat al diplomației române.

"Conform deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisă ca urmare a întrevederii și pe baza propunerilor ministrului afacerilor externe, MAE pune la dispoziția cetățenilor români care vor vota în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea Președintelui României formularul declarației pe proprie răspundere. Formularul este disponibil pe site-ul MAE, inclusiv în cadrul secțiunii dedicate alegerilor prezidențiale, link: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014", informează sursa citată.

De asemenea, declarația pe propria răspundere se regăsește și pe site-ul  BEC: http://www.bec2014.ro/.

MAE reamintește că o condiție absolut necesară pentru exercitarea dreptului de vot este completarea acestei declarații, așa cum prevede art. 44 alin. (5) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea Președintelui României.

"Formularul poate fi completat de titular înainte de a intra în secția de votare, dar semnarea și datarea sa se va face în fața membrilor secției de votare", mai informează MAE. Agerpres

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus