Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.10.2014

Parlamentul European va ratifica în noiembrie Acordul de Asociere cu Republica Moldova

Parlamentul European va ratifica în noiembrie Acordul de Asociere cu Republica Moldova

Parlamentul European va ratifica în noiembrie Acordul de Asociere Republica Moldova – UE. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Igor Corman cu o delegație de europarlamentari, membri ai Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

”Ratificarea Acordului de Asociere de către Parlamentul European la mijlocul lunii noiembrie este un semnal de sprijin adițional pentru Republica Moldova și pentru cetățenii noștri”, a declarat Igor Corman. Totodată, eurodeputatul Serghei Stanishev și-a exprimat speranța că, pe data de 13 noiembrie, Parlamentul European va ratifica Acordul de Asociere cu Republica Moldova cu o majoritate covârșitoare. 

Discuțiile din cadrul întrevederii au vizat progresele înregistrate de Republica Moldova în apropierea de UE, situația politică internă în contextul alegerilor parlamentare din noiembrie, importanța continuării dialogului cu Federația Rusă, evoluțiile din regiune.

”Cetățenii noștri înțeleg că nu există o altă cale de dezvoltare decât integrarea europeană, iar, după alegeri, ne dorim să avem la guvernare forțe politice sănătoase și o majoritate parlamentară proeuropeană, care să continue cursul de asociere la UE”, a menționat Președintele Parlamentului.

La rândul lor, europarlamentarii, membri ai Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, au reconfirmat sprijinul pentru Republica Moldova și parcursul său european.

”Integrarea europeană înseamnă un viitor mai bun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, atât la nivel social, cât și la nivel economic, iar politicienii trebuie să le explice acest lucru cetățenilor”, a menționat europarlamentarul german Knut Fleckenstein, Vicepreședintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Eurodeputatul bulgar Serghei Stanishev, Președintele Partidului Socialiștilor Europeni și ex-Ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Kristian Vigenin au subliniat că vor depune eforturi pentru a obține sprijin suplimentar pentru Republica Moldova din partea Bulgariei. ”Vom încerca să vă ajutăm ca, pas cu pas, să transmiteți mesajul de integrare europeană pe înțelesul cetățenilor”, a spus Kristian Vigenin. 

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, la întrevedere a participat și europarlamentarul român Andi Cristea, Președinte al delegației Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Republica Moldova – UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus