Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.10.2014

Azi a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare

Azi a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare

Comisia Electorală Centrală (CEC)  anunţă că termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare a expirat azi, 30 octombrie. Pînă în prezent au fost înregistraţi 20 de concurenţi electorali, dintre care 18 partide politice, un bloc electoral şi 1 candidat independent, iar dosarele a 7 candidaţi la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova se află în proces de examinare.

Comisia a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a celor care au depus pe parcursul zilei de astăzi, 30 octombrie 2014, actele necesare în vederea înregistrării în calitate de concurenţi electorali în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

În urma tragerii la sorţi, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:
Pleşca Valeriu - poziţia douăzeci şi trei;
Doga Anatolie - poziţia douăzeci şi patru;
Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova - poziţia douăzeci şi cinci;
Stamati Petru - poziţia douăzeci şi şase;
Partidul Politic „Pentru Neam şi Ţară” - poziţia douăzeci şi şapte.

Conform Codului electoral, Comisia Electorală Centrală efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a 7 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul de vot rămîne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali la alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus