Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.10.2014

Republica Moldova a urcat 19 trepte în clasamentul mondial privind mediul de afaceri

Republica Moldova a urcat 19 trepte în clasamentul mondial privind mediul de afaceri

„Moldova  a făcut un salt semnificativ - a ajuns pe locul 63, urcând 19 trepte. A depășit chiar și țări-membre ale Uniunii Europene, ceea ce nu este altceva decât rodul muncii Guvernului  susținut de majoritatea parlamentară”, a declarat Iurie Leancă cu referire la raportul anual al Băncii Mondiale - Doing Business.

Prim-ministrul a mai precizat că Executivul s-a angajat să îmbunătățească activitatea mediului de afaceri. „Acum un an și ceva, am lansat o foaie de parcurs unde am creionat foarte clar  cum să îmbunătățim mediul de afaceri pentru a schimba acolo lucrurile care nu funcționau bine, fie era vorba de eliberarea autorizațiilor de construcție, fie era vorba de conectarea la plățile energetice. Mai avem foarte mult de făcut, chiar și locul 63, pe care l-am obținut, nu este limita posibilităților noastre . Vom continua să comunicăm cu mediul de afaceri, vom identifica problemele din sistem și, totodată,  soluțiile. Din punctul meu de vedere, acest raport este foarte relevant pentru noi”, a subliniat șeful Cabinetului de miniștri.

Banca Mondială a publicat raportul „Doing Business 2015”.  Astfel, țara noastră ocupă locul 63 din 189 de ţări, cu un punctaj total de 66,60. Cât despre vecinii noștri – România se află pe poziția 48, în timp ce Ucraina ocupă locul 96. În raportul din 2014, Moldova era clasată pe locul 82, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus